Нестеров след победата: Чувството е неописуемо; посвещавам успеха на Лазаров

от в 18:53 на 25.09.2022
Калоян Соколов

Откриващият ден на Sofia Open ни донесе изключително позитивни емоции, след като 19-годишният Пьотр Нестеров направи великолепен дебют в ATP Тура и надви опитния италианец Салваторе Карузо в последователни сетове. Тийнейджърът не показа никакви признаци на притеснение, като демонстрираше най-добрия си тенис в решителните моменти и затвори сблъсъка със серия от великолепни начални удара. Впоследствие големият герой даде кратко интервю на корта, в което сподели емоциите си от своята най-голяма победа досега в професионалния тенис.

Пьотр, преди две години беше спаринг партньор на състезателите, а сега си редовен участник и постигна първата си ATP победа. Как се чувстваш?

- Чувството е неописуемо. Благодаря на всички хора, които дойдоха в залата, за да ме подкрепят, както и на моите близки. Посвещавам победата на Александър Лазаров, който ми помогна с много ценни съвети как да се справя с напрежението, защото има сериозен опит на този турнир.

Говорейки за напрежение, то ти не показа никакво такова в последния гейм, когато вкара всички твои сервиси и удари. Усети ли такова изобщо?

- Разбира се. Напрежението беше налице, но просто гледах да играя точка за точка и да не мисля за резултата. В крайна сметк този подход се оказа печеливш и не мога да бъда по-щастлив от този факт.

Световният номер едно Карлос Алкарас е на твоята възраст и преобръща представите за физическа издръжливост. Ти днес изигра 90-минутен сет. Колко дълго още беше готов да играеш?

- Не искам да ви лъжа. Физическата ми подготовка не е на нужното ниво и в края изпитах сериозна доза умора. Казах си обаче как трябва да задържам подаването си до последно и действително съумях да го сторя.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нестеров след победата: Чувството е неописуемо; посвещавам успеха на Лазаров Калоян Соколов
Теми:  
sofia open | бгтенис | интервюта | пьотр нестеров

Коментари





Следвайте ни в Facebook