Пер във вихъра си: 10-та поредна загуба, наказателна точка и свалени шорти

от в 11:11 на 26.04.2022
Калоян Соколов

Беноа Пер безспорно притежава голям тенис потенциал и може да изпълнява най-трудните удари, които дори не са описани в учебниците на играта, но неговият характер винаги е бил сериозна пречка, за да видим най-доброто му лице на корта. Вчера французинът записа своята 10-та поредна загуба в Тура и всъщност няма нито една победа на ниво ATP от началото на сезона. Пер записа единствените си два успеха по време на тазгодишния Аустрелиън Оупън, а откакто победи Григор Димитров във втория кръг на турнира, то екстравагантният играч не е усещал повече вкуса на триумфа.

Вчера световният номер 60 изнесе поредното си разочароващо представяне, губейки в два сета от Сун-ву Куон. Любопитна подробност е, че кореецът едва през миналата година изигра първата си среща на червени кортове, а вече за втора поредна седмица надиграва бившия член на топ 20. Беноа пък не пропусна и този път да покаже част от своите традиционни изблици на лудост, което накара съдията да му даде наказателна точка в края на втория сет.

Това се случи при резултат 5:5 гейма, като Пер беше пропуснал три последователни сетбола в предходния сервис гейм на азиатеца и вече беше опропастил цели 12 от открилите се 13 възможности за пробив пред него. Тези обстоятелства позволиха на емоциите да вземат връх над французина и той даже беше готов да напусне корта, само че беше спрян от официалните лица.

Ветеранът обаче беше твърдо решен да не си губи повече времето на състезанието в Оейраш и буквално подари останалите разигравания на опонента си, с което вече спокойно можеше да прекрати тенис агонията си. Разбира се, зрителите не останаха доволни от поведението му и последваха редица освирквания по негов адрес, но Пер не се трогна и реши да удостои зрителите с крайно нетрадиционна гледка, сваляйки част от шортите си и така показа колко точно го интересува мнението на феновете.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пер във вихъра си: 10-та поредна загуба, наказателна точка и свалени шорти Калоян Соколов
Теми:  
atp | беноа пер | ещорил | любопитно | сун-ву куон

Коментари





Следвайте ни в Facebook