Сакари повали Плишкова и така ще имаме две дебютантки във финал от Шлема!

от в 06:36 на 09.09.2021
Калоян Соколов

Каролина Плишкова завоюва титлата в Синсинати и влезе в ролята на сериозен фаворит за тазгодишното Открито първенство на САЩ, където до момента се представяше безупречно и с лекота си проправи път към финалната осмица. Там обаче бившата водачка в ранглистата трябваше да срещне изключително силно играещата Мария Сакари, която не допусна да загуби нито веднъж подаването си в техния сблъсък и заслужно се поздрави с победата, а така тя ще спори за влизане във финала с Ема Радукану. Това означава, че със сигурност ще имаме две дебютантки в сблъсъка за титлата, защото нито една от останалите състезателки не е достигала до такъв етап в Големия шлем.

Сервисът не световната номер 5 не работеше в началните минути, което позволи на Сакари да навлезе в пределите на корта и да покаже качествоите на своите ретури, реализирайки ранен пробив. Оттам насетне имахме пълна доминация на сервиращите, чиито подавания преминаваха безметежно и по този начин гъркинята съумя да задържи аванса си, за да спечели откриващата част.

Бивщата финалистка бе изправена пред брейкбол още на старта на втория сет, само че реализира серия от бързи точки и отрази опасността. Световната номер 18 продължи да настоява, като отмъкна началния удар на чехкинята в седмия гейм и впоследствие не покаа никакво нервно напрежение, докарвайки мача до успешен за себе си завършек.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сакари повали Плишкова и така ще имаме две дебютантки във финал от Шлема! Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | каролина плишкова | мария сакари | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook