Томова в спор за трофей, а Андреев на крачка от първи Чаланджър финал (програма)

от в 10:21 на 24.09.2022
Калоян Соколов

През тази седмица голямата новина е свързана с отказването на Роджър Федерер, но не бива да забравяме и изявите на родните ни представители. Виктория Томова и Адриан Андреев се наслаждават на едни от най-успешните дни в своите професионални кариери и заслужено ще запишат рекордно класиране в ранглистата от другата седмица. Вики днес ще се опита да завоюва дебютния си трофей на ниво WTA 125, докато Ади ще спори за място във влизане на първия си Чаланджър финал.

Томова достигна до решителния сблъсък за титлата в Будапеща, след като победи две членки на световния топ 100 и реализира общо три поредни обрата в хода на седмицата. Нейна съперничка във финала ще бъде германката Тамара Корпач, която е в серия от 11 поредни победи, а сблъсъкът между първата ни ракета и световната номер 66 ще стартира в 15:00 часа българско време.

Изпитанието пред Андреев не е по-леко по никакъв начин, защото го чака среща с втория поставен в Генуа, а именно Тиаго Монтейро. Бразилецът се намира във формата на живота си и неслучайно наскоро достигна до рекордното си 62-ро място в подреждането на ATP. Монтейро е 7-кратен шампион в Чаланджър Тура, само че българинът вече победи един представител на първите 70, надигравайки Корентен Муте във втория кръг и ще е готов да поднесе нова сензация през днешния ден. Срещата между Андреев и Монтейро е насрочена за 13:00 часа българско време.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Томова в спор за трофей, а Андреев на крачка от първи Чаланджър финал (програма) Калоян Соколов
Теми:  
wta | адриан андреев | бгтенис | виктория томова | програма | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook