Вердаско обвини организаторите в Париж за своето неучастие в турнира

от в 07:44 на 26.09.2020
Калоян Соколов

На церемонията по тегленето на жребия за Ролан Гарос стана ясно в последния момент, че Милош Раонич, Кайл Едмънд и Фернандо Вердаско са се оттеглили от надпреварата. Впоследствие стана ясно, че при Вердаско отказът е бил принудителен, тъй като е дал положителен тест за коронавирус. Испанецът след това си е направил още два независими от турнира теста, като те са били с отрицателен резултат. Той изрази мнение, че организаторите на турнира в Париж са длъжни да осигурят възможност за повторно тестване на играчите, ако разполагат с нужното време затова, за да бъдат избегнати нечестните директни дисквалификации. Бившият топ 10 играч изрази публично недоволството си от това, че е бил лишен от право на участие и не е получил шанс да докаже, че първите резултатити от PCR-а са били грешка.

"През август имах COVID-19 и го прекарах безсимптомно. Следвах всички инструкции за изолация и се върнах към нормалния ми живот чак след като бях отрицателен в поредица от тестове. Впоследствие дадох отрицателни проби в Рим, както и в Хамбург, където избрах да не играя, за да се подготвя по-добре за Ролан Гарос. Екипът и семейството ми пътуваха до Париж във вторник и си направихме още един тест. Всички бяха отрицателни, с изключение на мен. Обясних историята си, обясних, че вече съм боледувал, но организаторите на Ролан Гарос не показаха никакво разбиране."

 

Това е поредният състезател разочарован от организаторите на надпреварата по отношение на казуса с тестването, след като по-рано през седмицата Дамир Джумхур не бе допуснат до квалификациите на надпреварата заради положителен тест на треньора му, а тогава негоеият наставник избухна с думите, че ако ставаше въпрос Рафаел Надал, ситуацията щеше да е различна.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вердаско обвини организаторите в Париж за своето неучастие в турнира Калоян Соколов
Теми:  
ролан гарос | фернандо вердаско

Коментари





Следвайте ни в Facebook