0 от 3 за Италия: Гоф и Синякова нанесоха 2-ро поражение на Паолини и са шампионки на РГ!

от в 14:49 на 09.06.2024
Елеонора Александрова

Коко Гоф и Катерина Синякова са новите шампионки на двойки на Ролан Гарос. Световната номер 3, която стигна до полуфиналите в тазгодишното издание на турнира при синглите, и представителката на топ 35, Катерина Синякова, имат репутацията на не по-малко успешни тенисистки на двойки, а предоставянето им в Ролан Гарос е поредното доказателство за това.

Двете спечелиха първата си титла заедно, след като победиха тазгодишната финалистка при синглите, Жасмин Паолини, и една от най-успешните италиански тенисистки през последните години, Сара Ерани със 7:6(5) 6:3.  Това беше първи "мейджър" триумф при двойките за Гоф, докато Синякова вече е с 8 титли от Големия шлем при тандемите, а американката и чехкинята показаха защо неслучайно всяка една от тях е била под номер едно в този вид игра.

Срещата започна за равностойно за двете страни. Разиграванията бяха впечатляващи, което ни предложи истинска битка между двата тандема. Все пак Гоф и Синякова бяха по-убедителните на корта, което им позволи на два пъти да се откъснат напред с пробив, ала италианското дуо веднага отвръщаше с рибрейк. Интрига след 4:4 достигна до връхната си точка, тъй като се стигна до тайбрек, където Паолини и Ерани започнаха по-добре и дори поведоха с 5:3, ала след това опонентките им спечелиха четири поредни точки и така спечелиха дългия гейм и съответно сета.

Неприятното развитие на тайбрека за италианките се отрази на играта им във втората част. Така Гоф и Синякова поеха инициативата още в самото начало на сета, а макар и след това съперничките им да се опитваха да им се съпротивляват, то американката и чехкинята показаха достатъчно здрави нерви в най-ключовите моменти, за да се поздравят с титлата в Париж, осъществявайки решителен пробив при 4:3 в своя полза!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
0 от 3 за Италия: Гоф и Синякова нанесоха 2-ро поражение на Паолини и са шампионки на РГ! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | жасмин паолини | катерина синякова | коко гоф | ролан гарос | сара ерани

Коментари





Следвайте ни в Facebook