0 от 9: Хърватия отнесе Аржентина и ги превърна в единствения отбор без победа на United Cup

от в 15:47 на 01.01.2023
Мирела Николова

Единият от полуфиналите на отминалото Световно първенство по футбол в Катар противопостави Хърватия и Аржентина, като във въпросния мач южноамериканците не оставиха никакви шансове на противниците си и ги елиминираха с 3:0. Днес двете държави отново се изправиха една срещу друга, но този път в отборната тенис надпревара United Cup.

Сега обаче сблъсъкът се разви по коренно различен начин, тъй като успехът бе на страната на "кръстоносците", които разгромиха аржентинската селекция, надделявайки с безапелационното 4:0. По този начин те нанесоха втора поредна загуба на отбора от Южна Америка, който е допуснал поражение във всеки от досегашните си 9 изиграни мача и е единственият тим без победа в турнира.

През вчерашния ден Борна Чорич и Дона Векич дадоха преднина на родината си, а днес Петра Мартич и Борна Гойо довършиха започнатото от своите съотборници, надделявайки съответно над Надя Подороска и Федерико Кория.

В сблъсъка при дамите хърватката срещна сериозна съпротива от намиращата се с над 150 позиции по-назад в ранглистата съперничка, но в крайна сметка по-сериозният опит на Мартич оказа своето влияние и тя успя да пречупи аржентинката, оформяйки крайното 6:2 4:6 6:1. Откриващата част протече под доминацията на хърватската представителка, която осъществи три пробива и набързо си осигури преднина в общия резултат. Вторият сет обаче бе много равностоен, но в края му Подороска показа по-здрави нерви и успя да вкара срещата в трета част. В нея сценарият от първия сет се повтори, тъй като Мартич отново бе по-уверената от двете и възползвайки се от слабия начален удар на опонентката, подпечата победата за своята държава.

Двубоят между Борна Гойо и Федерико Кория също предложи известна доза интрига, ала успехът отново бе в полза на хърватина, който записа двусетова победа със 7:6(5) 6:4. Дебютната част бе изключително оспорвана и напълно резонно се стигна до тайбрек, в чийто край Гойо значително повиши нивото си и успя да пречупи противника. В седмия гейм на втората част пък Кория допусна моментен спад в представянето си от сервис линията, от който балканецът не пропусна да се възползва, за да реализира решителен пробив. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
0 от 9: Хърватия отнесе Аржентина и ги превърна в единствения отбор без победа на United Cup Мирела Николова
Теми:  
atp | united cup | wta | аржентина | Обзори | хърватия

Коментари





Следвайте ни в Facebook