1 година след тежката контузия: Лазаров се завръща с мач срещу 1/2-финалист от Ролан Гарос

от в 08:47 на 21.05.2024
Калоян Соколов

Александър Лазаров получи много тежка контузия през миналия май, когато скъса своето ахилесово сухожилие на Чаланджъра в Маутхаузен и изобщо не беше ясно дали някога повече ще се завърне на корта. Алека обаче прояви истински героизъм, завръщайки се само 4 месеца по-късно и беше с водеща роля за успеха на България над Казахстан в мача от двойки за Купа "Дейвис".

Лазаров впоследствие игра и на Sofia Open, където взе сет на Павел Котов, а през този февруари отново помогна на България в срещата на двойки с Босна и Херцеговина, но това по-скоро бяха изключения от страна на Лазаров, който направи и невъзможното, за да бъде част от националния отбор. Сега обаче българинът явно най-после е истински възстановен от тежката контузия и ще изиграе своя първи турнир на сингъл в Чаланджър Тура от една година насам.

 Към момента Алекс вече не фигурира в световната ранглиста, но ще има възможност да използва "защитен ранкинг" в първите турнири от завръщането си, като той беше под номер 284, когато се случи неприятната травма. Днес родният ни представител ще се завърне на Чаланджъра на червени корто в Скопие, където получи "уайлд кард" за участие, а негов първи съперник ще е италианецът Марко Чекинато.

31-годишният тенисист е бивш номер 16 в света, като може да се похвали с 3 ATP титли, а безспорно най-голямото му постижение идва през 2018-та, когато надигра Новак Джокович на Ролан Гарос и се класира за 1/2-финалната фаза на турнира.

Срещата между Лазаров и Чекинато ще стартира в 11:30 часа и ще може да се наблюдава пряко в сайта на ATP, а Димитър Кузманов също ще играе в македонската столица, след като не съумя да намери място в квалификациите на Откритото първенство на Франция.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
1 година след тежката контузия: Лазаров се завръща с мач срещу 1/2-финалист от Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | марко чекинато | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook