№1 с причина: Швьонтек не остави шансове на Гоф и записа 14-а поредна победа

от в 23:10 на 28.03.2022
Диана Андреева

Ига Швьонтек се поздрави с 14-а поредна победа преди броени минути и намери място в четвъртфиналите на WTA 1000 турнира в Маями. Полякинята, която от понеделник ще бъде номер едно в световната ранглиста, пречупи съпротивата на Кори Гоф след точно 75 минути игра и резултат 6:3 6:1. 

В откриващите минути силите на корта бяха изравнени. Гоф умело парираше атаките на съперничката си, която все по-настоятелно се стремеше да поеме инициативата в свои ръце. Швьонтек установи пълен контрол в седмия гейм, когато реализира пробив за 4:3 и макар тийнейджърката да разполагаше с две възможности да възвърне паритета в резултата, бъдещата световна номер едно не позволи авансът й да бъде заличен, а с това не след дълго спечели първия сет. 

Втората част бе напълно лишена от интрига, тъй като Гоф позволи на негативните емоции да надделеят и броят на непредизвиканите й грешки растеше стремглаво. Швьонтек бе безупречна от всяка една точка на корта и с помощта на два пробива - в четвъртия и шестия гейм, подпечата мястото си сред най-добрите осем, където й предстои среща с Петра Квитова или Вероника Кудерметова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
№1 с причина: Швьонтек не остави шансове на Гоф и записа 14-а поредна победа Диана Андреева
Теми:  
wta | ига швьонтек | кори гоф | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook