10 дни преди всички: Надал е първият човек, който Федерер е уведомил за отказването си

от в 11:03 на 13.06.2024
Елеонора Александрова

Съперничеството на Роджър Федерер и Рафаел Надал се превърна не само в едно от най-емблематичните в тениса, но и в спорта, като цяло. Двете легенди са водили яростни битки помежду си на корта, но винаги запазиха изключително уважение един към друг, а в последните години се превърнаха и в много добри приятели. 

Близките отношения между именитите тенисисти ще бъдат проследени и в документалната лента за последните дни от кариерата на Маестрото, наречена "Twelve Final Days", а един от основните акценти във филма ще е фактът, че Матадора е разбрал за отказването на Федерер 10 дни преди всички останалите. Последната поява на корта на 20-кратния "мейджър" шампион бе на 15-ти септември (2022-ра) в мача на двойки, в който той партнираше именно с испанеца срещу американците Франсис Тиафо и Джак Сок.

Малко преди това Федерер отправя молба към Рафа да бъде с него на корта в последния му професионален мач, а Надал отоваря, че ще направи всичко възможно, за да бъде там, въпреки че точно тогава Матадора също страдаше от контузия, а освен това очакваше и раждането на своя син, като швейцарецът признава как Рафа е бил единственият човек, който е знаел за новината, ако изключим неговото семейство и екип.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
10 дни преди всички: Надал е първият човек, който Федерер е уведомил за отказването си Елеонора Александрова
Теми:  
atp | любопитно | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook