10-годишно българче се класира на второ място на турнир до 12 години в САЩ!

от в 12:54 на 18.07.2021
Мирела Николова

Тео Давидов е само на 10 години, но още преди няколко месеца прикова вниманието на тенис света към себе си, след като видео, на което изпълнява еднакво добре форхенд както с дясната, така и с лявата си ръка, обиколи множество световни медии. Възходът на талантливото българче продължава с пълна сила и макар да е на едва 10 години, нашето момче се класира на второ място на турнир в Америка, възрастовата граница на който е 12-годишна възраст.

На финала на надпреварата, провеждаща се в Орландо, Тео трябваше да се изправи срещу най-добрия тенисист на САЩ в тази възрастова група - Джак Секърд, който е далеч по-висок от нашия сънародник и съвсем скоро ще празнува своя 13-и рожден ден. Ето защо още преди двубоя бащата на Тео - Калин Давидов, сподели в профила си във Фейсбук, че целта им е вече изпълнена. 

"Тео стартира невероятно срещата и напълно доминираше на корта до 4:2 в откриващия сет, но изпусна множество геймболи и концентрацията му спадна. Трябва да изкажем поздравления и към Джак, който се представяше чудесно на начален удар и се защитаваше страхотно. Тео загуби първата част с 4:6, а в началото на втората претърпя падане, но за щастие, успя да довърши мача, макар да изпитваше известна болка. Тео отстъпи с 4:6 1:6, но положителното е, че се бори здраво и усети обичта на публиката днес", разказа Давидов-старши.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
10-годишно българче се класира на второ място на турнир до 12 години в САЩ! Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | любопитно | тео давидов

Коментари





Следвайте ни в Facebook