10 от 10: Хадад Мая остана безпогрешна и вдигна втора титла от началото на тревния сезон!

от в 18:23 на 19.06.2022
Мартин Петков

Беатрис Хадад Мая не спира да изумява света на тениса с изявите си от началото на тревния сезон, като запазва статут на непобедима и е в серия от девет поредни победи. Бразилката блесна още на кортовете в Нотингам и вдигна трофея в английския град миналата неделя, като пренесе невероятното си представяне и на надпреварата в Бирмингам през тази седмица, достигайки мача за трофея срещу Шуай Жанг, след като броени часове по-рано днес се справи със съпротивата на Симона Халеп.

Сблъсъкът протече под сериозния напор на посрещачите, ала все пак 185-сантиметровата латиноамериканка използваше отлично ръстовото си предимство на сервис и трупаше лесно точки от начален удар, като ѝ предстоеше да сервира за спечелване на първия сет, но контузия сполетя в този момент китайката и тя бе принудена да се откаже, а с това Хадад Мая триуфмира с втора поредна титла след 5:4 и отказване във финалния двубой.

Жанг имаше трудности още в дебютния си гейм, като бе изправена пред брейкбол, но го отрази и на свой ред достигна такъв в идните минути, който за разлика от съперничката си оползтвори, за да излезе напред в резултата. Бразилката обаче както показа неведнъж по-рано днес в мача си срещу Халеп не се влияе от подобни неща и мигновено запазила нужното спокойствие възстанови равенството за 2:2. Това се оказа и повратният момент в двубоя, след като инициативата мина изцяло на страната на бразилката, която водеше разиграванията и благодарение на добре премерен риск в атакуващ план съумя да реализира пробив, който ѝ позволи да си осигури убедителен аванс от 5:3. Идният гейм не предвещаваше злощастните събития, които предстояха, ала за съжаление на почитателите на Жанг, тя се контузи и нямаше как да продължи участието си в срещата, а по този начин бе сложена точка на спора и Хадад Мая се поздрави с втори пореден триумф от старта на тревния сезон, оставайки все още непобедима на зелената настилка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
10 от 10: Хадад Мая остана безпогрешна и вдигна втора титла от началото на тревния сезон! Мартин Петков
Теми:  
wta | беатрис хадад мая | бирмингам | шуай жанг

Коментари





Следвайте ни в Facebook