10-та поредна победа и втора титла за две седмици: 20-годишният Нестеров покори Ал Зехра!

от в 10:20 на 06.11.2023
Калоян Соколов

Пьотр Нестеров през миналата седмица завоюва своята дебютна професионална титла в кариерата си, надигравайки топ поставения Гонсало Оливейра (световен номер 234) на фючърса на закрити твърди кортове в кувейтския град Ал Захра. Вчера пък 20-годишният българин удължи серията си на 10 поредни победи, за да завоюва втори пореден трофей в академията на Рафаел Надал в Кувейт, след като надви словака Томаш Ланик (световен номер 1050) в спора за купата - 6:4 7:6(5).

Мачът не стартира по най-добрия възможен начин за родния ни представител, който инкасира пробив още в откриващия гейм, но впоследствие направи незабавен рибрейк и се върна от 30:40 в следващото си подаване, за да поведе с 2:1. Последваха равностойни минути и нищо не можеше да раздели двамата тенисисти до 4:4, когато Нестеров влезе в серия от 8 поредни спечелени точки и сложи точка на спора в откриващия сет.

Вторият сет отново започна по-добре за словашкия тенисист, тъй като той отмъкна подаването на съперника си за аванс от 2:1 и след това отрази три поредни възможности за рибрейк, за да затвърди преднината си. Българинът дори можеше да се окаже пробит за втори пореден път, но демонстрира характер и се измъкна от трудната ситуация, като постепенно се върна към най-добрата си игра и изравни за 5:5.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, където Пьотр заличи пасив от 1:3 точки и се възползва още от първия си мачбол, с което продължи страхотната си поредица от мачове в заключителната част от настоящия тенис сезон.

Изненадващото е, че Нестеров не получи "уайлд кард" нито за основната схема, нито за квалификациите на Sofia Open, въпреки че се намира в най-добрата си форма някога през кариера и обстоятелството, че през миналата година достигна до финалния рунд в пресявките на турнира, постигайки сензационен успех над Салваторе Карузо (бивш номер 76).

Все пак Нестеров ще може да се изявява на двойки с Янаки Милев, а двамата пазят добри спомени от надпреварата в София, защото през миналата година достигнаха до 1/4-финалната фаза, записвайки дебютен успех в карето на ниво ATP.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
10-та поредна победа и втора титла за две седмици: 20-годишният Нестеров покори Ал Зехра! Калоян Соколов
Теми:  
ITF | sofia open | бгтенис | Обзори | пьотр нестеров | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook