10-та поредна победа: Шампионката от Синсинати с ново блестящо представяне в Ню Йорк!

от в 05:37 на 01.09.2022
Мартин Петков

Каролин Гарсия се радва на своебразен тенис ренесанс през последните месеци, след като завоюва титлите на трева в Бад Хомбург и клей във Варшава, преди да ознаменува възхода си с триумф на WTA 1000 надпревара в Синсинати, където стартира участието си от квалификациите. Французойката откри участието си на US Open с лесен успех, а през днешния ден увеличи серията си от поредни победи до десет, надвивайки световната номер 60 Анна Калинская за точно 60 минути на корта - 6:3 6:1. За шампионката от щата Охайо предстои тежко изпитание в третия кръг на турнира, където ще срещне една измежду сензацията на годината Беатрис Хадад Мая и шампионката от 2019-а Бианка Андреску.

Световната номер 17 полетя още в дебютните от двубоя, когато сериозно пресираше съперничката си с плътни удари върху линиите и необезпокоявана поведе с пробив. Силното представяне на Гарсия ѝ донесе нова възможност за брейк, която тя пропиля, но това не ѝ попречи да запази безупречното си сервиране и скоро откриващият сет беше изпратен в историята.

Във втората част Калинская имаше честта да подава първа и спечели сервиса си на нула, ала изобщо не беше готова за това, което последва и шампионката от Синсинати реализира два пробива, за да се доближи максимално до успеха при сет и 4:1 в своя полза. Гарсия с действията си на корта наподобяваше човек, който надали има как да бъде спрян и логичното се случи, след като французойката спечели шестия си последователен гейм, поздравявайки се с победата в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
10-та поредна победа: Шампионката от Синсинати с ново блестящо представяне в Ню Йорк! Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | анна калинская | каролин гарсия

Коментари





Следвайте ни в Facebook