10:1: Швьонтек отново се доказа като тенис немезиса на Гоф и я надигра, за да се класира за финала в Рим!

от в 19:09 на 16.05.2024
Елеонора Александрова

Ига Швьонтек удължи серията си на 10 поредни победи. Полякинята се изправи срещу една от най-удобните си опонентки от гледна точка на срещите помежду им, Коко Гоф и записа своята 10-та победа от 11-те им срещи досега с резултат 6:4 6:2.

Американката показа, че победата ѝ над Кинуен Женг в предния кръг е плод на завръщането ѝ към най-добрия си тенис и още в първия сервис гейм на световната номер 1, поведе с пробив. Изоставането не уплаши двукратната шампионката във "Вечния град" по никакъв начин и още при първата си възможност изравни резултата. Следваха минути на добър тенис и от двете представителки на топ 3, ала Швьонтек изглеждаше по убедителната на корта и само инатът на Гоф не позволи на най-добрата тенисистка да си осигури преднина в по-ранен етап. Все пак в деветия гейм световната номер 1 съумя да реализира пробив и без да допусне изненада в следващия поведе с 6:4.

Въпреки поредния загубен сет срещу Швьонтек, шампионката от US Оупън не изглеждаше обезкуражена и бе напълно равностойна на опонентката си във втората част. В средата на сета обаче четирикратната "мейджър" шампионка постепенно започваше да превъзхожда американката във всеки един аспект, за сметка на грешките на Гоф, което ѝ помогна да си осигури преднина от един пробив. Така в последните пет гейма Швьонтек загуби едва един гейм и с 6:3 си осигури втори пореден финал на ниво WTA-1000.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
10:1: Швьонтек отново се доказа като тенис немезиса на Гоф и я надигра, за да се класира за финала в Рим! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | ига швьонтек | коко гоф | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook