11-та поредна победа в София: Синер е все по-близо до "хеттрик" на българска земя

от в 19:23 на 30.09.2022
Мартин Петков

Яник Синер при тазгодишното си участие на Sofia Open стартира по безапелационен начин с чист успех защитата на титлата си от последните две издания на турнира. Силното представяне на италианеца продължи и през днешния ден, след като се наложи категорично за час и 20 минути над световния номер 144 Александър Вукич - 6:2 6:3. За представителя на топ 10 в полуфиналите предстои да срещне друг от следващата генерация в лицето на Холгер Руне или Иля Ивашка, който отстрани Григор Димитров.

Началото на двубоя далеч не се оказа благоприятно за фаворита, който направи три двойни грешки и на четири пъти го грозеше опасността да инкасира ранен брейк. Постепенно обаче Синер наложи доминацията си чрез мощни форхенди от основната линия и излизания на мрежата, с което не остави шансове на австралиеца, пробивайки го последователно, и записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част силните изяви на италианеца продължиха с пълна сила и той спечели 12 от първите 13 точки, за да пробие, като увеличи серията си на седем поредни гейма. Шампионът ръководеше безкомпромисно случващото се на корта в зала "Арена Армеец", като въпреки че допусна да изгуби предимството си, светкавично го възстанови и наложи волята си след спасен брейкбол, триумфирайки с крайния успех по пътя към "хеттрик" от отличия в София.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
11-та поредна победа в София: Синер е все по-близо до "хеттрик" на българска земя Мартин Петков
Теми:  
atp | sofia open | александър вукич | софия оупън | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook