1/2-финалистка извън топ 50 на US Open: Мухова срази още една поставена в мечтания с рейд!

от в 20:50 на 04.09.2024
Елеонора Александрова

Каролина Мухова е третата полуфиналистка на US Оупън. Бившата подгласничка на Ролан Гарос продължава своето мечтано завръщане сред най-добрите, класирайки се за финалната четворка в Ню Йорк за втора поредна година и то без да е загубила сет.

Настоящата номер 52 отсъстваше в продължение на 9 месеца от кортовете, след като премина през операция на китката, но сега отново изглежда в топ форма, като през изминалите дн отстрани 2-кратната шампионка Наоми Осака, както и световната номер шет Жасмн Паолини.

Днес пък чехкинята елиминира първата ракета на Бразилия, Беатриз Хадад Мая, надигравайки я категорично с резултат 6:1 6:4 за 1 час и 23 години игрово време. В битка за финала, Мухова ще се изправи срещу Ига Швьонтек или Джесика Пегула.

Срещата започна с два маратонски гейма, чието общо времетраене беше цели 20 минути, а бившата номер 8 спечели всеки един от тях. В следващите минути 22-рата поставена играеше на много ниско ниво, докато чехкинята летеше по корта и се откъсне напред с 5:0.  Хадад Мая все пак се разписа в резултата, но нямаше сили за нещо повече до края на сета.

Във втората част южноамериканката започна да играе далеч по-уверено, което ѝ позволи да бъде конкурентна на своята опонентка. Така четвъртфиналистките успешно печелеха своите подавания до 2:2, когато Мухова реализира пробив, но бившата 1/2-фналистка на Ролан Гарос отвърна с мигновен рибрейк.

Бразилката обаче не се възползва от физическите проблеми, които нейната съперничка демонстрира в този момент от мача и 3 от следващите 4 гейма завършиха с успех на непоставената тенисистка, която затвори мача с ас и се класира за своя четвърти "мейджър" полуфинал!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
1/2-финалистка извън топ 50 на US Open: Мухова срази още една поставена в мечтания с рейд! Елеонора Александрова
Теми:  
us open | wta | беатрис хадад мая | каролина мухова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook