1/2-финалите на РГ: Шоуто Швьонтек срещу Гоф и 17-годишната Андреева в мач за историята (програма)

от в 01:30 на 06.06.2024
Елеонора Александрова

След като станаха ясни имената на всички полуфиналисти в Ролан Гарос, днес е време да разберем и кои две тенисистки ще се борят за титлата във френската столица.

Действащата шампионка на Откритото първенство на Франция и основна фаворитка за спечелването на турнира, Ига Швьонтек, ще се изправи срещу добре познатата си съперничка, Коко Гоф. Макар и двете тенисистки да са млади, то това ще е 11-та среща помежду им.

Въпреки ранкинга на американката (от следващата седмица тя ще е под номер 2), тя е една от най-удобните съпернички на световната номер 1, тъй като полякинята е спечелила 9 от 10-те си двубоя срещу шампионката от US Оупън. От своя страна представянето на Гоф в Ролан Гарос е силно, като досега е загубила едва един сет и ще се надява да го пренесе и срещу доминаторката на клей днес.

Жасмин Паолини и Мира Андреева шокираха света на тениса. Противно на очакванията, двете тенисистки елиминираха две от големите фаворитки за титлата, Елена Рибакина и Арина Сабаленка, и заслужено намериха място във финалната четворка. Победителката в този двубой ще се класира за първия си "мейджър" финал някога. Досега те са се изправяли само веднъж помежду си, като това се случи преди малко повече от месец, в надпреварата в Мадрид, където рускинята спечели в 2 сета. Дали Андреева ще запише поредна победа над елитна представителка в Тура или Паолини ще покаже, че зад успеха ѝ над единствената тенисистка, победила Ига Швьонтек на клей през 2024-та, няма нищо случайно, предстои да разберем!

Програмата за Ролан Гарос

Court Philippe Chatrier (начало: 16:00)

1. Ига Швьонтек - Коко Гоф 

2. Жасмин Паолини - Мира Андреева  (не преди 18:00 часа)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
1/2-финалите на РГ: Шоуто Швьонтек срещу Гоф и 17-годишната Андреева в мач за историята (програма) Елеонора Александрова
Теми:  
wta | жасмин паолини | ига швьонтек | коко гоф | мира андреева | програма | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook