1/2-финалите на US Open: Синер срещу сензацията Дрейпър и американското шоу Тиафо - Фриц

от в 07:40 на 06.09.2024
Калоян Соколов

Финалистките при дамите на US Open вече са известни, а тази вечер ни предстои да разберем и кои двама тенисисти ще си оспорват трофея при мъжете. Програмата на централния корт ще бъде открита с мач между двамата добри приятели Яник Синер и Джак Дрейпър. 22-годишната британска сензация играе изключителен тенис от началото на турнира и се превърна в първия играч от 4 години насам, който достига до финалната четворка в Ню Йорк без загубен сет.

Днес обаче левичарят ще трябва да срещне едно съвсем различно предизвикателство в лицето на световния номер едно, имайки предвид, че досега Дрейпър надви само един поставен в турнира и то Алекс Де Минор, който видимо не беше в оптимално физическо състояние. Синер пък записа комфортни победи над имена от ранга на Томи Пол и Даниил Медведев, което го поставя в ролята на сериозен фаворит в срещата му с британеца, но именно световният номер 25 е спечелил единствената среща помежду им, така че не бива да го отписваме.

Вечерната сесия пък ще бъде запазена за американската афера между Франсис Тиафо и Тейлър Фриц. Мачът между двамата местн представители ще бъде исторически, защото за последно домакините са имали финалист през 2006-та година, когато това постига Анди Родик. Към момента Фриц води с 6:1 в преките си мачове с Тиафо и със сигурност ще е с високо самочувствие след успеха му над Зверев, но финалистът от Синсинати изглежда в топ форма и има предимството досега в турнира да е играл предимно във вечерни сесии, така че силите изглеждат до голяма степен изравнени.

Програмата на "Артър Аш" в петък (стартират не преди 22:00 часа)

1. Джак Дрейпър - Яник Синер

2. Тейлър Фриц - Франсис Тиафо (не преди 02:00 часа)

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
1/2-финалите на US Open: Синер срещу сензацията Дрейпър и американското шоу Тиафо - Фриц Калоян Соколов
Теми:  
us open 2024 | джак дрейпър | програма | тейлър фриц | франсис тиафо | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook