1/2-финалите в Монако: Супершоуто Синер - Циципас и Джокович срещу финалиста от РГ (програма)

от в 08:10 на 13.04.2024
Елеонора Александрова

Краят на първия клей турнир на ниво Мастърс наближава, като само четирима останаха в битката за титлата в Монте Карло. Новак Джокович и Яник Синер, които в момента са в топ 2 в световната ранглиста са на само един мач разстояние да оформят очакваната финална епика помежду им. От друга страна Стефанос Циципас и Каспър Рууд, които именно в Монако преоткриват формата си с постоянство в играта им, ще се опитат да разбъркат сметките на двамата големи фаворити.

Първият двубой в програмата ще е мачът между Стефанос Циципас и Яник Синер. Макар и италианецът да изглежда непобеден през годината, а гъркът да е на най-ниската си позиция в ранглистата от 2018-та насам (в момента се намира под номер 12), очакванията за срещата им са високи. Двамата тенисисти са се срещали общо 8 пъти, като представителят на южната ни съседка води с 5 на 3 победи, ала 2 от 3-те победи на младока от Южен Тирол са от последните им 2 срещи. Залогът е голям, понеже при евентуална победа за Циципад над италианеца, гъркът не само ще се завърне в топ 10, но и ще изпревари Григор Димитров в ранглистата. При триумф за Синер, това ще е първи финал на клей на ниво Мастърс в кариерата си.

Другият полуфинал ще бъде повторение на финала в Ролан Гарос. Въпреки колебливото начало на сезона си, Новак Джокович намери ритъма си именно на червени кортове, надделявайки Сафиулин, Музети (който елиминира сърбина в същия турнир миналата година) и де Минор. От гледна точка на изиграните двубои помежду им, опонентът на Джокович, Каспър Рууд, е удобен за световния номер 1, понеже двукратният шампион в Монте Карло е побеждавал норвежеца във всичките пет пъти, в които са се срещали, без да е загубил сет в двубоите им. От своя страна Рууд показва завидно постоянство в играта си, именно на любимата си настилка, което би могло да затрудни "Джокера".

Програмата за Ден 8 на Монте Карло (не преди 14:30)

1. Стефанос Циципас - Яник Синер 

2. Новак Джокович - Каспър Рууд (не преди 16:30 часа)


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
1/2-финалите в Монако: Супершоуто Синер - Циципас и Джокович срещу финалиста от РГ (програма) Елеонора Александрова
Теми:  
atp | каспър рууд | монте карло | новак джокович | полуфинал | програма | стефанос циципас | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook