1/2-финалите в Париж са ясни: Рубльов отне мечтата на Де Минор за Торино в среднощна драма

от в 07:52 на 04.11.2023
Калоян Соколов

Андрей Рубльов оформи финалната четворка на Мастърса в Париж. Руснакът изоставаше със сет и трябваше да спасява точки за пробив във втарата част, но заигра най-добрата си игра точно навреме и постигна обрат над Алекс Де Минор - 4:6 6:3 6:1. По този начин световният номер пет лиши своя съперник от шансове да се класира за финалите в Торино и официално всички участници за турнира са известни, тъй като Александър Зверев и Холгер Руне са вече математичеки недостижими за техните преследвачи.

Рубльов пък ще се изправи на 1/2-финалите срещу 6-кратния шампион Новак Джокович, от когото е губил 4 пъти от общо 5 мача помежду им и остава да видим как ще се възстанови за този двубой, защото трябваше да играе до 1 часа през нощта и естествено си позволи да отправи поредни критики към организаторите във френската столица, които продължават да слагат твърде късни мачове в програмата и бяха отговорни за отказването на Яник Синер от състезанието, след като му бяха оставили само около 12 часа за възстановяване.

Шампионът от Монте Карло налагаше много високо темпо от самото начало, но бързоногият австралиец достигаше до всяко едно агресивно продължение от ракетата на своя опонент и бързо съумя да го изнерви. Рубльов все пак можеше да разчита на своя сервис, който компенсираше множеството му грешки от дъното на корта и именно петият поставен пръв имаше точка за пробив при 4:3 в своя полза, само че не се възползва от нея и не спечели нито гейм повече до края на откриващата част.

Вторият сет също започна много трудно за по-високоранкирания тенисист, защото му се наложи да отразява две поредни точки за пробив, което той съумя да стори и впоследствие на свой ред реализира брейк. Непостоянните изяви на руснака не спряха дотук и той предаде следващото си подаване с двойна грешка и изглеждаше, че Де Минор прави достатъчно, за да спечели двубоя.

Рубльов обаче най-после проби защитата на съперника си, който стана прекално пасивен и не можеше да извлече никакви дивиденти от началния си удар. Това върна самочувствието в играта на финалиста от Шанхай и той започна да пласира уинъри от почти всяка една точка на корта, за да спечели 3 от следващите 4 гейма и така да вкара мача в решителен сет.

Там фаворитът наложи пълна доминация, като на бърза ръка се откъсна напред с 4:0 и австралиецът единствено намери сили да запише "гейма на честта" в своята сметка, но впоследствие загуби за трети път началния си удар и закономерно победата беше в полза на руснака.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
1/2-финалите в Париж са ясни: Рубльов отне мечтата на Де Минор за Торино в среднощна драма Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс де минор | андрей рубльов | Обзори | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook