1/2-финалите в Париж: Ето кога стартират битките Джокович - Музети и Алкарас - Оже Алиасим

от в 02:01 на 02.08.2024
Елеонора Александрова

Краят на тенис надпреварата на Олимпиадата в Париж наближава, като още днес ще разберем името на бронзовата медалистка при дамите, докато при мъжете ще станат ясни имената на финалистите и на тези, които ще се борят за третото място. Първият комплект медали пък ще бъде разпределен още тази вечер, когато ще се състои сблъсъка за златото при смесените двойки, който ще противопостави китайците Жижен Жанг и Ксиню Уанг на чехите Катерина Синякова и Томаш Махач.

Новак Джокович и Лоренцо Музети ще се срещнат на трети пореден голям турнир, след като сърбинът надви младия талант на Ролан Гарос и Уимбълдън. Срещата се очертава да е интересна, с оглед различните стилове на игра на полуфиналистите, а на нас ни предстои да разберем дали Музети ще пренесе прекрасната си форма и в двубоя си срещу най-успешния тенисист за всички времена или Джокович ще покаже класата си за пореден път над по-младия си опонент.

Карлос Алкарас ще срещне Феликс Оже-Алиасим. Канадецът има репутацията на един от най-трудните съперници на Карлитос, тъй като в техните предишните им шест срещи двамата тенисисти са си разменили по три победи. Важно е да се спомене обаче, че трите победи на Алкарас са от последните им три двубоя. Макар и испанецът да влиза в ролята на голям фаворит, то световният номер 19 не е за подценяване, с оглед моментната си форма и двете му поредни победи над представител на топ 10 - Даниил Медведев и Каспър Рууд.

Ига Швьонтек и Ана Каролина Шмиедлова не успяха да се класират за финала, но ще имат възможността да се борят за бронзовия медал. Това ще е първи мач за тях помежду им.

Програмата за Ден 6 на Олимпийските игри в Париж 

Court Suzanne-Lenglen (начало: 13:00)

1. Каролина Мухова и Линда Носкова - Сара Ерани и Жасмин Паолини

2. Матю Ебдън и Джон Пийрс - Тейлър Фриц и Томи Пол (не преди 15:00 часа)

3. Габриела Дабровски и Феликс Оже-Алиасим - Деми Шуурс и Уесли Кулхоф 

4. Кристина Букша и Сара Сорибес Тормо - Мира Андреева и Диана Шнайдер (не преди 17:40 часа)

Court Philippe-Chatrier (начало: 14:30)

1. Феликс Оже-Алиасим - Карлос Алкарас 

2. Ига Швьонтек - Ана Каролина Шмиедлова (не преди 15:45)

3. Новак Джокович - Лоренцо Музети (не преди 20:00 часа)

4. Катерина Синякова и Томаш Махач - Синю Уанг и Жижен Жанг 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
1/2-финалите в Париж: Ето кога стартират битките Джокович - Музети и Алкарас - Оже Алиасим Елеонора Александрова
Теми:  
Ана Каролина Шмиедлова | ига швьонтек | карлос алкарас | лоренцо музети | новак джокович | олимпийски игри | програма | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook