12 години по-късно: Григор се завръща на турнир във Франция през февруари

от в 22:34 на 02.01.2023
Мартин Петков

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров откри сезона си преди броени дни, след като в ролята на играеш капитан поведе България в новосформираната отборна смесена надпревара United Cup, където загатна, че се намира в отлична физическа и състезателна форма. Бившият номер три изигра изключително силен двубой срещу Стефанос Циципас на старта в турнира, губейки след тайбрек в решителния сет, като впоследствие излезе на корта и надви Давид Гофен, давайки тласък на тима ни към постигнатия исторически успех с 3:2 срещу селекцията на Белгия.

През вчерашния ден научихме, че българинът е взел решението да се включи в демонстративната надпревара Koyoong Classic в дните преди началото на Аустрелиън Оупън (16-29 януари), на който най-добрият ни тенисист ще участва за 13-та поредна година в основната схема и със своята 28-ма позиция в световната ранглиста е сред поставените играчи. Впоследствие след повече от месец на Зеления континент, то първата ни ракета ще се завърне в Европа за традиционно силния АТР 500 турнир в Ротердам (13-20 февруари), където през 2018 година отстъпи във финала на Роджър Федерер.

Ангажиментите на Гришо обаче далеч няма да спрат дотук, след като през днешния ден стана ясно, че хасковлията е заявил нова надпревара в календара си - тази в Марсилия от категория АТР 250, провеждаща се в седмицата след състезанието в Ниската земя. В миналото бившият шампион от АТР финалите е участвал едва два пъти на турнира във френския град, като вторият път датира от вече далечната 2011 година, когато нашето момче беше още тийнейджър. В предварителния списък с играчите заявили участие на надпреварата в Марсилия през този сезон откриваме още имената на Хуберт Хуркач, Стан Вавринка, Яник Синер, Холгер Руне, Карен Хачанов, Алекс де Минор и местните любимци Гаел Монфис и Ришар Гаске.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
12 години по-късно: Григор се завръща на турнир във Франция през февруари Мартин Петков
Теми:  
atp | григор димитров | календар | марсилия

Коментари





Следвайте ни в Facebook