12-и пореден спечелен сет: Швьонтек обезоръжи бивша №1 за победоносен старт в Монреал

от в 21:14 на 09.08.2023
Мирела Николова

В края на миналия месец Ига Швьонтек завоюва титлата във Варшава без нито един загубен сет и днес удължи победната си серия на цели шест поредни успеха. На старта на WTA турнира в Монреал полякинята се изправи срещу бившата №1 Каролина Плишкова, която успя да окаже сериозна съпротива в първата част, но в крайна сметка Швьонтек съумя да наложи волята си и да триумфира с крайното 7:6(6) 6:2. Така тя продължава към осминафиналната фаза на надпреварата, където я очаква сблъсък срещу Каролина Мухова или Сорана Кърстя.

В дебютния сет нито една от двете състезателки не блестеше с постоянство в изявите си, което на два пъти доведе до пробив, последван от моментален рибрейк. Топ поставената опитваше да бъде по-агресивната, но ударите ѝ често излизаха извън очертанията на корта, което позволи на чехкинята да опази равенството в геймовете. Така се стигна до тайбрек, в който Швьонтек показа по-силно хладнокръвие и съумя да открадне успеха в сета след късен минибрейк.

С настъпването на втората част обаче везните значително се наклониха в полза на полякинята, която повиши остротата в ударите си и вече основно тя диктуваше развитието на разиграванията. По този начин четирикратната шампионка от Големия шлем взе ранно предимство, оттегляйки се още на първата почивка с аванс то 3:0, след което осъществи нов пробив за 5:1 и предреши изхода на сблъсъка в своя полза.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
12-и пореден спечелен сет: Швьонтек обезоръжи бивша №1 за победоносен старт в Монреал Мирела Николова
Теми:  
wta | ига швьонтек | каролина плишкова | монреал | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook