1/4-финалите в Чънгду: Григор излиза срещу съперник, от когото не е губил досега

от в 14:10 на 23.09.2023
Калоян Соколов

Кристофър О'Конъл разделя Григор Димитров от място във финалната четворка на ATP 250 турнира в Чънгду. Австралиецът записа втората си поредна двусетова победа в китайския град, надигравайки Таро Даниел със 7:6(10) 6:4. Досега първата ни ракета носи добър спомен от срещите си с О'Конъл, тъй като го е побеждавал и в двата случая, когато са се изправяли един друг, надигравайки го съответно на Аустрелиън Оупън през 2017-та година, както и през този сезон в Женева.

Любопитна подробност е, че Григор достига поне до полуфиналите на турнирите, в които е играл със световния номер 53, който в момента заема рекордното си класиране в ранглистата и категорично играе най-добрия си тенис в своята кариера. Настоящата година донесе на О'Конъл дебютна победа на ниво "Мастърс", първо класиране за третия кръг на "мейджър" турнира, както и успех над самия Саша Зверев в Мюнхен, така че определено говорим за съперник, който не е за подценяване.

Историята на австралиеца е много интересна, тъй като контузия на коляното го изважда от тениса за една година и през това време той започва да се изхранва чрез почистване на лодки. Кристофър дори обмисля отказване от спорта, но се завръща в началото на 2019-та година, която завършва в топ 200, въпреки че не е имал нито една точка на старта на сезона и оттогава насам печели още цели 4 Чаланджър титли.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
1/4-финалите в Чънгду: Григор излиза срещу съперник, от когото не е губил досега Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | кристофър о'конъл | следващ съперник | чънгду

Коментари





Следвайте ни в Facebook