1/4-финалите в Монако: Суперсблъсъците Джокович - Де Минор и Синер - Руне (програма)

от в 00:11 на 12.04.2024
Елеонора Александрова

Заключителната част на надпреварата в Монте Карло наближава. Днес ще се състоят четвъртфиналите, като макар и името на Григор Димитров да не фигурира сред най-добрите 8, всеки един от двубоите заслужава нашето внимание.

Новак Джокович ще се бори за своето първо класиране на полуфиналите в Княжеството от близо 10 години насам, като по този начин би съумял да "наруши проклятието" в Монако през последните години. Неговото предизвикателство обаче никак няма да изглежда лесно, тъй като неговият опонент ще е един тенисисти, намиращи се в сериозен подем през последните месеци, в лицето на Алекс де Минор. Напомняме ви, че именно първата ракета на Австралия победи сърбина в United Cup по-рано тази година. От друга страна през миналата година, в Аустрелиън Оупън световният номер 1 разгроми местния любимец, губейки едва пет гейма.

Сблъсъкът между Яник Синер и Холгер Руне ще е от сериозно значение не само, защото и двамата имат репутацията на новите големи звезди на мъжкия тенис, редом с Карлос Алкарас, но и заради срещите помежду им. Първите ракети на техните родини са се срещали общи 3 пъти, като датчанинът има предимство от 2 на 1 победи. Важно е да се вземе в предвид фактът, че единствената победа на световния номер 2 дойде в последния им двубой, но и голяма част от най-големите успехи на скандинавеца идват именно от клея, а победа за един от двамата може да се окаже ключова за развитието на тяхното съперничество.

Стефанос Циципас и Карен Хачанов не демонстрираха очакваното постоянство през изминалите няколко месеца. В Монте Карло изглежда, че и двамата преоткриха старата форма, която познаваме добре, тъй като имат победа над представители на топ 5 в Монако (напомняме ви, че Хачанов победи Медведев преди два дни, а Циципас - Зверев). Бившите представители на топ 10 са се изправяли общи 8 пъти, като гъркът е спечелил 7 от тях. Въпреки доминацията на бившия номер 3 над руснака, ни предстои интересен двубой, а при евентуална победа на представителя на южната ни съседка ще бъде все по-близо до бленуваното му завръщане в топ 10.

Двукратният финалист на Ролан Гарос, Каспър Рууд, показва защо е един от най-добрите тенисисти на клей през последните години. Кампанията на норвежеца изглежда доста обещаваща, тъй като в хода на кампанията не е загубил сет, а вчера изцяло доминираше над шампиона от Ещорил Хуберт Хуркач. Макар и на четвъртфиналите да го очаква по-нискоранкиран тенисист от поляка, Уго Юмбер е име, с което много фенове на играта се съобразяват. Възходът на французина в впечатляващ, като само преди броени седмици направи своя дебют в топ 15. Световният номер 15 има положителен баланс над бившия номер 2 в техните двубои, с 3 победи в техните 4 мача.

Програмата за Ден 7 на Монте Карло (не преди 12:00):

Court Rainier III

1. Стефанос Циципас - Карен Хачанов 

2. Холгер Руне - Яник Синер 

3. Новак Джокович - Алекс де Минор 

4. Уго Юмбер - Каспър Рууд 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
1/4-финалите в Монако: Суперсблъсъците Джокович - Де Минор и Синер - Руне (програма) Елеонора Александрова
Теми:  
алекс де минор | карен хачанов | каспър рууд | новак джокович | програма | стефанос циципас | уго юмбер | холгер руне | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook