"15, 30 и 40 са отживелица": Били Джийн Кинг призова за промяна на точкуването в тениса

от в 17:12 на 20.09.2024
Елеонора Александрова

 Иконата на женския тенис, Били Джийн Кинг, сподели, че "не може да понася" точковата система, която тенисът използва в момента. 80-годишната американка е добре позната, като личност, която не се страхува да сподели гледната си точка, без значение колко различна е тя от общоприетата и именно благодарение на нея тенисът е един от най-скъпоплатените спортове при жените.

В специалната мрежа "X", легендарната американка сподели видео, в което тя говорите кои са промените, които би искала да наложи, ако има силата да го направи, а те масово не бяха одобрени от последователите ѝ:

"Не мога да понасям точкуването в тениса. Толкова е сложно и нелогично. Смятам, че е трудно да привлечеш млади хора в спорта, използвайки тази система. Мисля, че трябва да се отървем от отживелицата с 15, 30, 40 играта и вместо това да имаме 1, 2, 3, 4.

Ще се радвам играчите да имат и име и номер на фланелката си, тъй като това би им помогнало да бъдат по-лесно разпознавами и по-добре промотирани. Подобна практика от години съществува в отборните спортове. Също така съм привърженик и на тезата, че трябва да има еднакъв брой сетове при мъжете и жените във всички турнири - разкрива 12- кратната "мейджър" шампионка.

Източник: Express


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"15, 30 и 40 са отживелица": Били Джийн Кинг призова за промяна на точкуването в тениса Елеонора Александрова
Теми:  
wta | били джийн кинг | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook