15-а поредна победа: Швьонтек подчини Квитова в битката на шампионките от Шлема

от в 03:58 на 31.03.2022
Калоян Соколов

Ига Швьонтек може да е само на 20 години, но притежава изключителна зрялост на тенис корта и винаги е в състояние да вземе правилното решение. Полякинята се намираше в серия от 14 поредни победи, като спечели две поредни титли от категорията WTA 1000 и изглежда напълно готова да завоюва нова такава. Топ поставената се класира за полуфиналите в Маями, надигравайки Петра Квитова в битката на бившите шампионки от Шлема и за пореден път показа защо ще оглави световната ранглиста от идния понеделник - 6:3 6:3. По този начин Швьонтек си осигури полуфинален сблъсък с местната любимка Джесика Пегула, която се възползва от отказването на Паула Бадоса, за да продължи напред в турнира.

Двубоят започна равностойно и Квитова даде сериозна заявка, че далеч не смята да отстъпва лесно в този своеобразен сблъсък на поколенията. Чехкинята играеше много близо до основната линия, а нейният сервис беше добре познатото оръжие и носеше множество лесни точки на световната номер 32. Все пак по-младата тенисистка не се огъна под натиска и отлично контрираше от своята бекхенд страна, с което си създаваше възможност да обърне разиграването в своя полза и скоро нещата си дойдоха на мястото, тъй като фаворитката реализира пробив за 4:2 и се поздрави с успеха в откриващата част.

Квитова продължи да се бори във втория сет, но срещаше сериозни трудности на собствен сервис и трябваше да се влага на максимум за спечелването на всяка една точка. Двукратната шампионка от Уимбълдън опитваше всичко възможно, с което да изкара Швьонтек от равновесие и можехме да видим постоянни смени на темпото чрез къси топки, както и излизания на мрежата.

Дори това обаче се оказа недостатъчно в задачата да бъде спряна полякинята, защото тя имаше подобаваш отговор за различните прийоми на левичарката и видяхме няколко блестящи минаващи удари от нейната ракета, с които тя взе решителен аванс в резултата, а впоследствие отново отмъкна съперниковото подаване и напълно закономерно достигна до крайната победа.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
15-а поредна победа: Швьонтек подчини Квитова в битката на шампионките от Шлема Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | Обзори | петра квитова

Коментари





Следвайте ни в Facebook