15-годишна състезателка се поздрави с първа победа в WTA Тура!

от в 09:16 на 14.04.2021
Калоян Соколов

Чехкинята Линда Фрухвиртова записа историческо постижение, ставайки една от най-младите тенисистки с победа в основна схема на WTA надпревара. Тийнейджърката стори това на турнира в Чарлстън, където надигра драматично Ализе Корне в трисетова битка. Младата тенисистка потегли отлично и спечели с лекота откриващата част, а впоследствие сервираше за крайната победа във втория сет, но опитната Корне показа здрави нерви и достигна до паритет, след като измъкна последвалия тайбрек.

Решителната част се превърна в истинска битка за всяка точка и двете тенисистки изглеждаха на ръба на силите си, а в крайна сметка французойката не издържа на натоварването и реши да не рискува усложнения преди най-важната част от клей сезона, което я принуди да се откаже и така 15-годишната състезателка стигна до сензационен триумф!

Самата Линда призна, че категорично това е най-голямата победа досега в нейната кариера и никога не е правила толкова силен мач, а също така не пропусна да поздрави съперничката, определяйки я за една от най-борбените професионалистки в Тура, защото никога не се предава и не ти дава никакви лесни точки.

Така Фрухвиртова ще се придвижи с около 85 места напред в световната ранглиста и ще се доближи максимално до дебют в топ 400 при новото обнояване на класацията. Сега обаче за нея предстои ново тежко изпитание, тъй като ще се изправи срещу американката Ема Наваро в спор за място на четвъртфиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
15-годишна състезателка се поздрави с първа победа в WTA Тура! Калоян Соколов
Теми:  
wta | ализе корне | линда фрухвиртова | чарлстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook