16-а поредна победа: Медведев изпита трудности, но не допусна изненада и ще срещне Зверев!

от в 05:33 на 13.03.2023
Мартин Петков

Даниил Медведев безспорно е играчът, който се намира в най-добра моментна форма, свидетелство за което са 15-те поредни победи на руснака, по време на които той завоюва титлите в Ротердам, в Доха и в Дубай, както и потегли успешно кампанията си на Мастърса в Индиън Уелс. В хода на днешния ден пък бившият номер едно трябваше да преодолее известни проблеми в мача си срещу Иля Ивашка, които по негови думи бяха продиктувани от бавната настилка на корта в пустинния град, но въпреки страничните фактори, то московчанинът се наложи над по-нискоранкирания си колега след час и 44 минути игра - 6:2 3:6 6:1. С този си успех Медведев се класира за фазата на последните 16, където в една от модерните тенис класики ще се изправи срещу Александър Зверев.

Началото на двубоя протече напълно по план за фаворита, който още от първата точка играеше на пълни обороти и се поздрави с ранен аванс от пробив, който впоследствие пропусна да дублира след поредица от грешни решения. Отърсил се от първоначалния шок, белорусинът видимо се чувстваше все по-добре на корта, като дори разполагаше с възможност да заличи пасива си в резултата, но Медведев, както свикнахме да виждаме в последния месец, беше непоколебим във важния момент и удържа подаването си, като броени минути по-късно проби за втори път и записа дебютния сет срещу името си.

Силното представяне на московчанина продължи и в началото на втората част, когато той осъществи скоростен брейк и сервираше за затвърждаване на преднината си, но обратно на всички очаквания, допусна изненадващ спад и световният номер 85 възстанови паритета. В следващите моменти от сблъсъка проследихме известно превъзходство на сервиращите, преди Ивашка да поднесе своеобразната сензация, след като се поздрави с късен пробив в осмия гейм, за да спечели втория сет, което само по себе си изглеждаше непосилно за когото и да е, особено предвид моментното състояние на бившия шампион от US Open.

Загърбил светкавично случилото се, руснакът потегли с пробив в решителния пети сет, който успя да затвърди след две отразени точки за рибрейк и впоследствие доразви преднината си в резултата до 5:0 в своя полза, след като отново се оказа непоклатим на ретур и причисли към актива си началния удар на съперника. Впоследствие аутсайдерът постигна малко геройство и спечели подаването си от ситуация 0:40, с което избегна това да му бъде "вързан геврек", но крайният успех на Медведев в срещата беше факт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
16-а поредна победа: Медведев изпита трудности, но не допусна изненада и ще срещне Зверев! Мартин Петков
Теми:  
atp | даниил медведев | Иля Ивашка | индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook