16-годишният Лазаров беше на крачка от сензацията срещу третия поставен в Созопол!

от в 12:53 на 06.10.2021
Калоян Соколов

Джордж Лазаров продължава да показва, че притежава огромен потенциал, след като само преди две седмици спечели първата си точка за ATP. Тийнейджърът обаче доказа как това далеч не е било единичен случай на героизъм и през изминалите дни съумя да преодолее пресявките на надпреварата от сериите "Фючърс" в Созопол и остана на крачка от нова престижна победа при мъжете. Лазаров се бори достойно срещу третия поставен в схемата Ян Бондаревски, само че отстъпи със 7:6(6) 1:6 3:6 и ще трябва да почака още малко за втората си професионална победа.

Нй-младият тенсисист в световната ранглиста започна сблъсъка ударно, осъществявайки незабавен пробив в съперниковото подаване, който на бърза ръка беше дублиран за аванс от 4:1 гейма. Впоследствие Джордж показа страхотни нерви, защото се върна от 0:40 и така се доближи максимално до спечелването на сета. Изведнъж обаче фаворитът намери своя ритъм, което му помогна да достигне до тайбрек, където дори разполагаше с два сетбола, но българинът не се отказа и измъкна частта.

Вторият сет протече изцяло под диктовката на руснака, докато родният ни представител сякаш се поизмори и логично се стигна до паритет в общия резултат. Третата част отново потегли с предимство за световния номер 519, ала нашият сънародник се мобилизира и излезе напред при 3:2. Оттам насетне обаче оптитът си каза думата и в крайна сметка Бондаревски не позволи да видим сензационен триумф на тийнейджъра.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
16-годишният Лазаров беше на крачка от сензацията срещу третия поставен в Созопол! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | джордж лазаров | Обзори | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook