16 минути наслада: Най-добрите изпълнения на Григор Димитров през 2023-та (видео)

от в 17:38 на 12.12.2023
Калоян Соколов

Настоящият тенис сезон вече завърши и определено можем да го определим като един от най-успешните в кариерата на Григор Димитров, който започна годината под номер 28, а а в момента е 14-ти в класацията на ATP. 

Българинът поднови своето сътрудничество с Даниел Валверду, а към неговия екип се присъедини и британския специалист Джейми Делгадо, чиято помощ в миналото изведе Анди Мъри до световния връх в тениса. Всички тези промени оказаха положително влияние върху тениса на първата ни ракета и той записа най-силната си кампания от 2017-та насам.

Григор отново се превърна в заплаха за най-добрите състезатели в света и реализира цели 7 победи над представители на топ 10 през 2023-та и достигна до два финала, което не му се беше случвало от шест години насам.

Безспорната "черешка на тортата" се оказа Мастърс надпреварата в Париж, където Димитров повали Даниил Медведев и Стефанос Циципас, за да достигне до спора за трофея, в който отстъпи на Новак Джоквочи, а всичко това може да ни прави сериозни оптимисти за идната тенис кампания, която ще стартира за нашия сънародник с участие на ATP 250 турнира в Бризбейн (31 декември - 7 януари).

Дотогава пък бихме могли да запълним чакането с видеото, което Tennis TV изготви специално, за да покаже най-добрите изпълнения през сезона на нашия сънародник, а те определено не липсваха в хода на годината и ви предлагаме да им се насладите отново.

Видео с най-добрите точки на Григор Димитров през 2023-та:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
16 минути наслада: Най-добрите изпълнения на Григор Димитров през 2023-та (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | Highlights | бгтенис | видео | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook