16-а поредна победа: Новата номер 1 срази Пегула и ще спори за титлата в Маями!

от в 06:57 на 01.04.2022
Мартин Петков

Ига Швьонтек навярно се намира във формата на живота си, след като беше в серия от 15 поредни победи и напълно заслужено ще се изкачи до номер 1 в световната ранглиста от понеделник. Младата полякиня рано тази сутрин излезе на корта в Маями за полуфиналния си двубой срещу Джесика Пегула, където при успех щеше да си осигури възможност да спори за трета последователна титла от сериите ,,WTA 1000". Бившата шампионка от Ролан Гарос за пореден път демонстрира своите способности, като опитваше да налага доминацията си от първата минута в мача и разполагаше с преимущество във всяко едно отношение срещу американката, за да се поздрави с нова престижна победа след 6:2 7:5, с която покачи серията си на 16 поредни триумфа. Швьонтек с успеха си гарантира място в сблъсъка за титлата, където я очаква Наоми Осака, която късно снощи надви Белинда Бенчич.

Ига съумя да наложи своето темпо от самото начало на двубоя и използваше умело мощния си форхенд, с който си създаваше нужното предимство, за да реализира ранен пробив. Полякинята продължи да оказва сериозен натиск върху началния удар на Пегула, благодарение на което достигаше до множество брейкболи и в седмия гейм с добра акация в близост до мрежата оползотвори своя шанс, за да удвои преднината си. Топ поставната запази солидното си представяне на сервис и с нова доза изящен тенис записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част Пегула заигра значително по-добре, като все по-често я виждахме в атакуваща позиция и заслужено тя съумя да си завоюва ранен пробив аванс. Полякинята от своя страна не ѝ остана длъжна и изравни резултата, като реализира рибрейк, а впоследствие двете си размениха по още един пробив. Шампионката от Индиън Уелс първа спечели подаването си след продължителното господство на посрещачките, което ѝ даде нужната увереност и с контролиран форхенд тя си осигури възможност да сервира за победата. Минути по-късно Ига разполагаше на два пъти с мачбол, но подценяването в завършващата фаза на играта ѝ изигра лоша шега и като на магия местната представителка възстанови паритета. Бившата шампионка от Ролан Гарос не се повлия от негативните емоции, като се абстрахира от допуснатите неточности и поведе с нов пробив. Швьонтек се справи безупречно при втория си шанс да сервира за място на финала, като по този начин ще спори за трета поредна титла от сериите ,,WTA 1000".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
16-а поредна победа: Новата номер 1 срази Пегула и ще спори за титлата в Маями! Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | джесика пегула | ига швьонтек | маями | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook