17-годишен талант триумфира с титлата на Държавното първенство за мъже на открито

от в 15:57 на 10.09.2022
Калоян Соколов

Квалификантът Илиян Радулов стана шампион на сингъл на Държавното лично първенство по тенис на открито, което се провежда на червените кортове на ТК „Левски" в София. Във финала 17-годишният Радулов победи поставения под номер 2 в схемата Мартин Димитров с 6:3 6:2.

Радулов поведе с 3:2 гейма след пробив в първия сет, но Димитров бързо изравни резултата. Последва нов брейк в полза на младока, който наклони везните в негова полза и той спечели откриващия сет. Във втората част тийнейджърът отново взе ранен аванс, а този път дори съумя да го удвои и заслужено завоюва трофея.

„Да, очаквах да спечеля. Смятах, че имам шансове", не скри новият държавен шампион по тенис на България. „Бях много отпуснат, без притеснения. Знаех, че той е по-опитен играч. Може би по-често трябва да излизам на мрежата", добави Илиян Радулов, който ще попадне в разширения състав на страната за купа „Дейвис".

„Ще опитам там да натрупам опит, който може да ми помогне в бъдеще", заяви още Радулов.

„Той игра доста добре. Във втория сет можеше малко по-различно да се развие мачът, но го поздравявам. Физически се чувствам отлично, само че агресивният му стил на игра не ми даде шанс. Просто поздравления, той показа чудесен тенис", коментира финалистът Мартин Димитров.

Източник: БФТ


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
17-годишен талант триумфира с титлата на Държавното първенство за мъже на открито Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | държавно лично първенство по тенис на открито | мартин радулов

Коментари





Следвайте ни в Facebook