17-годишният Алкарас "върза геврек" на световния №34 и си осигури сблъсък с Надал!

от в 18:09 на 03.05.2021
Мирела Николова

Най-младата надежда на испанския тенис - 17-годишният Карлос Алкарас, продължава възхода си в професионалния Тур, записвайки повече от категоричен успех над 34-ия в света Адриан Манарино. Само час и 12 минути бяха необходими на испанеца да се поздрави с победа в последователни сетове - 6:4 6:0 и по този начин да си уреди среща с Краля на клея - Рафаел Надал.

Двубоят стартира по най-добрия начин за младока, който спечели още първото подаване на съперника си и дори се сдоби с още 2 възможности да увеличи преднината си в следващия сервис гейм на Манарино. Французинът обаче намери помощта на началния си удар и безпроблемно неутрализира назрялата опасност от инкасирането на втори пробив. Въпреки че стабилизира подаването си, световният №34 така и не успя да намери отговор на изключително агресивната игра на опонента си и без да срещне каквито и да било проблеми на свой сервис, Алкарас записа откриващата част на своята сметка.

Във втория сет представителят на домакините бе още по-категоричен в представянето си, не оставяйки никакви шансове на противника си. Испанецът изпълняваше изключително чисто ударите си и пласирайки ги с феноменална прецизност и острота, предизвикваше неминуема неточност от ракетата на Манарино. Същевременно французинът изпитваше огромни проблеми както с първото, така и с второто си подаване, които станаха причина за инкасирането на три пробива, довели до крайния успех на Алкарас.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
17-годишният Алкарас "върза геврек" на световния №34 и си осигури сблъсък с Надал! Мирела Николова
Теми:  
atp | адриан манарино | карлос алкарас | мадрид | Обзори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook