17-годишният Василев не остави шанс на 8-кратен шампион при мъжете и е 1/2-финалист в София!

от в 12:17 на 16.08.2024
Калоян Соколов

Дама български тийнейджъри ще играят на 1/2-финалите в София! Александър Василев се присъедини към Иван Иванов във финалната четворка на фючърса на кортовете на тенис клуб "Диана". 17-годишният ни талант отстрани най-високоранкирания останал играч в схемата, а именно Владислав Орлов (световен номер 557).

Третият поставен е бивш член на топ 350 и има 8 завоювани професионални титли в мъжкия тенис, но днес беше категорично надигран от тийнейджъра, който го срази с крайното 6:2 7:5 за 2 часа и 12 минути игрово време.

Така първият братовчед на Григор Димитров си осигури 4 точки за световната ранглиста, след като досега имаше само една в актива си и утре може да направи сериозна крачка към дебют в топ 1000 на света, ако съумее да преодолее съпротивата на един измежду Николо Чаварела (световен номер 1229) и Франко Риберо (световен номер 839).

Срещата започна мечтано за тийнейджъра, който загуби точно 6 точки в първите 20 минути от мача и на бърза ръка се откъсна напред с 5:0. Украинският ветеран все пак се съвзе и върна единия си пробив изоставане, за да намали резултата на 2:5, но последва нулев гейм в полза на Александър и първият сет беше спечелен с огромна лекота от него.

Втората част се превърна в същинска гладиаторска битка, която продължи около 90 минути. Първоначално българинът продължи да доминира и изглеждаш като сигурен победител, водейки с 4:1, само че третият поставен изравни геймовете и даваше вид, че е готов да се бори за направата на обрат. Младият ни тенисист обаче не трепна и в 12-ия гейм нанесе своя решителен удар, слагайки точка на спора с направата на общо петия си пробив в двубоя.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
17-годишният Василев не остави шанс на 8-кратен шампион при мъжете и е 1/2-финалист в София! Калоян Соколов
Теми:  
александър василев | бгтенис | Обзори | софия | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook