1/8-финалистът Григор: Отдавна не съм се чувствал толкова добре; давайте очакванията насам

от в 07:44 на 06.07.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров изглежда в топ форма точно навреме за заключителната фаза от Уимбълдън. Най-добрият български тенисист изнесе същинска тенис лекция на Гаел Монфис и го остави без никакви шансове, с което продължи към 1/8-финалите. Впоследствие първата ни ракета даде интервю на корта, в което сподели следното по отношение на представянето си в съответния двубой и очакванията си към турнира:

Григор, поздравления! Отстрани изглеждаше много впечатляващо! Предполагам, че си много доволен от представянето си днес?

- Да, вчера играх на един от малките външни кортове и ще ви кажа, че съм толкова щастлив да играя тук днес (корт 1). Имах известнит трудности, но съм щастлив, че днес изиграх толкова чист мач. Отдавна не ми се беше случвало да се чувствам толкова добре на корта. Условията ми помогнаха много, имайки предвид спуснатия покрив. Като цяло съм наистина щастлив с начина, по който се възстанових от вчерашния мач. Съумях просто да изляза на корта и да играя своята игра. Това беше най-важното.

В миналото си достигал до 1/2-финалите, а през тази година играеш много висококачествен тенис. Чувстваш ли, че очакванията към теб се покачват?

- Чувствам, че играя по-добър тенис и това е свързано най-вече с многото работа, която свърших през последните години и не трябва да бъде неглижирана. Продължавам да надграждам в това отношение, защото в нашия спорт не знаеш кога това ще се отплати, за да изиграеш невероятен турнир или мач. Най-важното за мен е, че се наслаждавам на играта и е невероятно да играя пред вас, хора. Чувствам се много смирен и искам да се възпозлва максимално от момента.

Давайте очакванията насам. Вече съм свикнал с тях. Аз съм собствения си най-голям критик. Готов съм за абсолютно всичко, което може да се изправи на пътя ми - независимо дали е добро или лошо. Играя от толкова отдавна. Не искам да мисля прекалено напред, а по-скоро да остана в настоящия момент. Това е едно от най-трудните неща в тениса. Ниастина се нуждаеш от това, ако искаш да обърнеш следващата страница, а не да преминеш прекалено рано към новата глава. Просто съм доволен от това, което се случва в момента - сподели световният номер 10.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
1/8-финалистът Григор: Отдавна не съм се чувствал толкова добре; давайте очакванията насам Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервю | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook