18-годишен българин надви поставения под №2 в София и заслужи втората си ATP точка!

от в 18:10 на 05.07.2022
Калоян Соколов

 Янаки Милев се доказа като един от най-талантливите родни тенисисти, след като през този сезон проби в топ 100 на юношеската ранглиста и остана на крачка от титлата в Пловдив, където през миналия месец имаше турнир от най-силната категория при подрастващите - J1. Освен това 18-годишният българин спечели първата си точка за класацията на ATP, когато в края на миналата година премина първия кръг от основната схема на фючърса в Созопол. Самият Пол Макнами посочи точно неговото име, когато говореше за най-перспективните млади играчи у нас. Всичко това доведе до напълно очакван "уайлд кард" за Янаки на ITF надпреварата с награден фонд от 15 хиляди долара в София.

Жребият обаче не беше никак благосклонен към нашия сънародник, защото го противопостави на Цезар Крету. Румънецът редовно достига до крайните фази на състезания от такъв ранг през 2022-ра и неотдавна надигра нашия Александър Лазаров, само че тийнейджърът не показа никакъв респект от втория поставен и надделя над него с рутинното 6:4 6:3. Така Милев намери място в осминафиналите на турнира, където го очаква сблъсък с един измежду Александре Реко и натурализирания българин Леонид Шейнгезихт.

Двубоят започна напълно според очакванията, като световният номер 431 проби в самото начало и взе аванс от 3:1. Последва много силна серия на българина, който спечели четири поредни гейма и скоро откриващият сет беше спечелен от него. 

Втората част продължи да бъде доминирана от родния ни представител, чиито силни изяви му позовлиха да се откъсне напред с двоен пробив преднина при 4:1. Тогава Крету най-после напомни за себе си и дори достигна до точка за изравняване на резултата, ала Милев не се поддаде на напрежението и заслужено се поздрави със завоюването на втората си точка при професионалистите.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
18-годишен българин надви поставения под №2 в София и заслужи втората си ATP точка! Калоян Соколов
Теми:  
ITF | бгтенис | софия | фючърс | янаки милев

Коментари





Следвайте ни в Facebook