18-годишната Клара Таусън е новата шампионка в Лион!

от в 17:45 на 07.03.2021
Диана Андреева

Приказката за 18-годишната квалификантка Клара Таусън завърши с успех! Младата швейцарката победи друга тенисистка, стартирала участието си в надпреварата от пресявките, а именно Виктория Голубич в последователни сетове - 6:4 6:1 и по този начин се поздрави с първа WTA титла в своята кариера.

В едва третото си участие в основната схема на WTA надпревара Таусън постигна най-големия си успех до сега в професионалния тенис и благодарение на това от новата седмица ще дебютира в топ 100. Нейната опонентка също ще се изкачи в класирането от понеделник, като ще се намира на 102-ра позиция. 

Двубоят започна много равностойно, а напрежението върху младата швейцарка видимо оказваше влияние на играта й. Тя бе доста пасивна и се стараеше да държи топката в очертанията на корта, без да предприема излишни рискове, но пробив в края на първия сет рязко промени представянето й.

Щом си осигури аванс в отделниете части, Таусън започна да диктува темпото в разиграванията. Клара бе по-агресивна, а именно това се оказа и ключовото за изхода на двубоя, на който тя сложи край след точно един час и 29 минути.  

Това бе 11 поредна победа за швейцарката, която в края на миналия месец се поздрави с титла на ниво ITF, а през тази седмица в Лион тя не загуби нито един сет, печелейки 84 от общо изиграните 117 гейма във френския град.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
18-годишната Клара Таусън е новата шампионка в Лион! Диана Андреева
Теми:  
wta | виктория голубич | лион | тенис турнир в лион

Коментари





Следвайте ни в Facebook