18-годишната Лейла Фернандес триумфира на Monterey Open

от в 08:53 на 22.03.2021
Диана Андреева

,Тийнейджъркатата Лейла Фернандес сложи край на страхотната си седмица в Мексико с титла! 18-годишната тенисистка не остави никакви шансоне на квалификантката Виктория Голубич във финалния двубой и слен 6:1 6:4 спечели дебютна WTA титла в своята кариера.

Трудно начало за канадката сякаш и даде тласък в първия сет. След затруднения в първия гейм, тя рязко повиши нивото си на игра. Отиграванията на Лейла бяха перфектно насочени по корта, а убедителното й представяне се пренесе и във втория сет и в крайна сметка след един час и 29 минути.

Това бе перфектен завършек на турнира за канадката, която триумфира в Monterey Open без да загуби нито един сет, а този успех й донесе нов скок в световната ранглиста и от днес тя е на 69-та позиция. За Голубич това е втори пореден финал, но тя отново остана на крачка от трофея, отстъпвайки на млада състезателка в заключителния двубой, след като в началото на месеза не успя да се справи с Клара Таусън в Лион.

Едва 20 часа след края на церемонията по награждаване в Мексико, Фернандес ще излезе на кортовете в Маями, за да може да вземе участие в първи квалификационен кръг на Мастърс турнира, а за да стигне до Флорида канадката пътува общо пет часа със самолет, но нищо от това не може да я спре, както самата тя сподели. Дали Лейла ще пренесе добрата си игра от Монтерей и в Америка предстои да разберем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
18-годишната Лейла Фернандес триумфира на Monterey Open Диана Андреева
Теми:  
виктория голубич | мексико | монтерей

Коментари





Следвайте ни в Facebook