18-годишната Радукану продължава да впечатлява и е в трети кръг без загубен сет!

от в 20:29 на 02.09.2021
Мирела Николова

Световната №150 Ема Радукану е сред най-обещаващите млади тенисистки, като нейната звезда, изгряла на тазгодишния Уимбълдън, продължава да блести също толкова ярко и в Ню Йорк, където 18-годишната британка е вече в третия кръг, без да е загубила нито сет по пътя си. Днес тийнейджърката се наложи над опитната Шуай Жанг, която по настоящем се намира на 49-ата позиция в световната ранглиста, с резултат 6:2 6:4. В спор за място на осминафиналите младата надежда на Великобритания ще се изправи срещу испанката Сара Сорибес Тормо.

Още от началните минути на двубоя Радукану играеше изключително офанзивно, пласирайки ударите си дълбоко в противниковата половина и осигурявайки си възможност да нанесе уинър. Нейните агресивни ретури ѝ позволяваха да поеме рано инициативата в разиграването, благодарение на което тя реализира два пробива в хода на откриващата част, и бивайки достатъчно солидна на собствено подаване, британката поведе в общия резултат.

Тийнейджърката бързо пое контрола и във втория сет, откъсвайки се с ранен аванс от два брейка и 4:0. В шестия гейм сервисът ѝ се пропука и така пред Жанг се откри брейкбол, който тя побърза да материализира, но това далеч не бе достатъчно, тъй като оттам насетне Радукану бе безкомпромисна на начален удар и успя да съхрани преднината си, а с това и да затвори срещата в своя полза.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
18-годишната Радукану продължава да впечатлява и е в трети кръг без загубен сет! Мирела Николова
Теми:  
us open | wta | ема радукану | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook