18-годишният Милев продължава да впечатлява: Надви втория поставен и ще спори за нов трофей!

от в 14:35 на 15.04.2023
Калоян Соколов

Янаки Милев безспорно е най-прогресиращият български тенисист през последната година. Българинът дори нямаше позиция в световната ранглиста през миналото лято, а сега е в топ 700 на света и наскоро завоюва първата си професионална титла, триумфирайки на фючърса в Анталия. Тази седмица пък отново се изявява на надпревара от същата категория в турския курортен град и достигна до своя трети професионален финал.

Младокът надделя в изключителна драматична битка срещу втория поставен Дамиен Венгер със 7:6(3) 7:6(4). Така родният ни представител ще премери сили с водача в схемата, а именно Драгош Николае Мадараш (светове номер 264), срещу когото вече има един загубен финал в Анталия.

Първият сет започна много по добре за нашия сънародник и той показа, че по никакъв начин не заслужава да се намира с цели 267 места по-назад в класацията на ATP от своя опонент. Милев веднага се откъсна напред с пробив, но допусна сериозен спад в представянето си и швейцарецът обърна нещата до 5:3 в своя полза. Янаки обаче нямаше намерение да се отказва и отрази сетбол, за да вкара частта в тайбрек и там спечели 5 от последните 6 разигравания, затваряйки сета в своя полза.

Втората част протече без никой измежду състезателите да загуби своето подаване, като единствено българинът разполагаше с три подобни възможности, но не можа да ги оползотвори и това доведе до изиграването на нов решителен 13-ти гейм. В него Милев веднага съумя да поведе с два минипробива и не срещна трудности по пътя към това да доведе срещата до успешен за себе си завършек.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
18-годишният Милев продължава да впечатлява: Надви втория поставен и ще спори за нов трофей! Калоян Соколов
Теми:  
ITF | анталия | бгтенис | Обзори | фючърс | янаки милев

Коментари





Следвайте ни в Facebook