18-годишният Стрикер подобри рекорд на Федерер, Фелисиано надигра Попирин

от в 21:21 на 09.06.2021
Петър Томов

Световният №335 Доминик Стрикер стартира участието си на Мерцедес Къп с двусетов успех над 89-тия в света Раду Албот. Това е трета победа над състезател от стотицата в кариерата на младия швейцарец, който се наложи над първата ракета на Молдова след 7:6(4) 7:6(5) и ще се изправи срещу Хуберт Хуркач на осминафиналите на надпреварата. 

Началните минути на двубоя бяха по-добри за Албот, който се откъсна с 4:1 в резултата след пробив на нула. Стрикер обаче успя да намери своя ритъм и след пробив на нула възстанови паритета в частта за 4:4. Двамата нямаха никакви затруднения до края и закономерно се стигна до тайбрек, в който станахме свидетели на 7 минипробива в първите 9 точки! Началният удар на швейцареца му се притече на помощ в най-ключовия момент в гейма и след като затвърди минибрейка за 6-4, нямаше затруднения да затвори частта. 

Вторият сет премина доста по-плавно за сервиращите, които бяха безпогрешни и отново достигнаха до тайбрек. В него паритетът се запази до 4-4 когато Албот достигна до ключов минипробив, но не само, че не съумя да го затвърди, а и загуби и второто си подаване, позволявайки на Стрикер да достигне до мачбол. 18-годишният швейцарец нямаше затруднения и още при първата възможност приключи срещата, за да се превърне в най-младия швейцарец, записал победа на тревна настилка в Тура, подобрявайки близо 20-годишен рекорд на Федерер. 

В друга среща от първия кръг на турнира в Щутгарт, ветеранът Фелисиано Лопес се наложи с 6:4 6:4 над Алексей Попирин, за да запише едва петия си успех от началото на сезона. 39-годишният испанец напомни за най-добрите си години, изигравайки почти безгрешен двубой срещу 21-годишния австралиец и разчитащ на всичко най-добро от своя арсенал той се поздрави с крайния успех след 71 минути прекарани на любимата му настилка. В битка за място сред най-добрите осем, Фелисиано ще се изправи срещу водача в схемата Денис Шаповалов.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
18-годишният Стрикер подобри рекорд на Федерер, Фелисиано надигра Попирин Петър Томов
Теми:  
алексей попирин | доминик стрикер | раду албот | роджър федерер | фелисиано лопес | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook