18-годишният Алиасим достигна финал в Рио!

от в 04:26 на 24.02.2019
В
18-годишният Феликс Оже-Алиасим достигна финал на турнира в Рио де Жанейро след трисетова победа над Пабло Куевас с 6:3 3:6 6:3! Младокът изигра поредния си невероятен мач, при положение че е на такава крехка възраст, като увенча мечтаната си седмица с първо участие на финал на ниво АТР. С днешната си победа канадецът се изкачва на 59-то място в световната ранглиста, а при утрешна такава той ще се изкачи до номер 42, бележейки скок с цели 62 места!

В първия сет Феликс спаси две поредни точки за пробив при 1:1, като още в следващия гейм пък той си издейства предимство от 15:40. 

За разлика от Куевас обаче, младокът се възползва от ситуацията и съумя да пробие, като до края на сета загуби едва две точки на начален удар, с което поведе в частите.

Във втория сет Алиасим продължи да впечатлява и реализира ранен пробив за начало на частта.

В този момент обаче си пролича колко неопитен в действителност е 104-тият тенисист в ранглистата, като той допусна мигновен рибрейк, при това на нула.

При 1:1 ситуацията от първия сет се повтори, само че огледално - Куевас се спаси от пробив, а в последвалия гейм получи шанс на своя глава да реализира брейк, което и уругваецът съумя да направи. 

След затвърждаването резултатът сочеше 4:1, когато Алиасим трябваше да спасява подаването си от 15:40. Младият канадец обаче не допусна трети пореден пробив и в крайна сметка се пребори за това си подаване.

До края на сета обаче Куевас бе безкомпромисен в сервис геймовете си, загубвайки само една точка, а след ново 6:3 двубоят навлезе в решителната си фаза.

Тогава младокът започна да играе изключително солидно, а уругваецът сякаш остана изненадан от това внезапно и значително повишаване на нивото на съперника си.

Феликс започна ударно третия сет, набързо повеждайки с 3:0, като скоро при 4:2 трябваше да отразява точка за рибрейк.

Бекхендът на Пабло в този момент поддаде, а до края на гейма Алисим бе безкомпромисен и по този начин се доближи на четири точки от победата.

Куевас успешно спечели гейма си за оставане в срещата, принуждавайки опонента си да сервира за място на финала.

В началото изглеждаше, че младокът ще бъде съвсем категоричен в последния гейм на мача, след като поведе с 40:0, издействайки си три поредни мачбола.

В тези моменти обаче ръката на Алисим трепна и той допусна поредица от грешки, като най-фрапантната бе на третия мачбол, когато канадецът заби абсолютно рутинен смач в средата на мрежата. 

Последваха все пак два мощни първи сервиса, комбинирани този път с безгрешни отигравания на мрежата, а така Феликс се класира и на финала в Рио!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
18-годишният Алиасим достигна финал в Рио! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook