18-годишният Руне шокира Сонего и е 1/4-финалист в Метц

от в 06:30 на 23.09.2021
Тея Кръстева

18-годишният Холгер Руне се класира за четвъртфиналите на турнира от категория ATP 250 Moselle Open, провеждащ се във Франция, след като победи в оспорван двубой и 6:7(6) 6:4 6:4 поставения под номер 5 в основната схема Лоренцо Сонего. В спор за място на 1/2-финалите норвежецът ще срещне сериозно предизвикателство в лицето на Пабло Кареньо Буста.

Откриващият сет бе изключително равностоен, тъй като Руне по нищо не отстъпваше на далеч по-опитния си съперник, и по този начин в цялата част не се стигна до нито един брейк пойнт. Това съвсем логично доведе до решителен тайбрек, в който тийнейджърът бързо набра скорост и скоро пред него се откриха 2 сет бола. Младокът обаче не издържа на напрежението и навлизайки в серия от 4 поредни загубени точки, Руне предаде първата част - 6:8. 

Оттам насетне обаче Холгер Руне навлезе в прекрасен ритъм, а убедителната му игра съвсем скоро даде своите плодове. Младежът се пребори за спечелване на втория сет след 50 минути игра - 6:4, а впоследствие се добра до нов пробив аванс и в третата част за 5:3. Тогава Лоренцо Сонего реализира първия си брейк в двубоя, само че това по никакъв начин не притесни представителя на Норвегия, който скоро можеше да ликува с крайната победа - 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
18-годишният Руне шокира Сонего и е 1/4-финалист в Метц Тея Кръстева
Теми:  
холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook