19-ата поредна победа е факт: Медведев спря похода на Тиафо и ще дебютира на финала в ИУ!

от в 00:24 на 19.03.2023
Мартин Петков

Даниил Медведев бележи знаменит възход в представянето си през последния месец, след като успя отново да достигне върховата точка на спортната си форма и записа 18 поредни победи, по време на които се поздрави с трофеите в Ротердам, Доха и Дубай, както и намери място във финалната четворка на Мастърса в Индиън Уелс. Руснакът обаче далеч не мислеше да спира дотук и въпреки бавния хард корт в Калифорния, от който се оплака неколкократно, то бившият номер едно в хода на днешния ден изнесе поредната си лекция на тема тенис и се разправи с местния любимец Франсис Тиафо, записвайки 19-ия си последователен успех, дошъл за час и 46 минути на корта - 7:5 7:6(4). По този начин бившият шампион от US Open се класира за дебютния си финал на надпреварата в пустинния град, където в опит да завоюва титлата и своята юбилейна 20-а поредна победа ще срещне топ поставения в схемата - Карлос Алкарас, който е в преследване на върха в световната ранглиста.

Началото на двубоя не ни предостави множество вълнуващи моменти, предвид безупречното сервиране от всяка от двете страни на мрежата. Първи близо до това да се пропука беше американецът, който допусна поредица от грешки и изостана с 0:40 на собствено подаване, ала светкавично засвидетелства уменията си в офанзивен план и успя чрез серия от уинъри да запише пет безответни точки на сметката си, с което оцеля и продължи да поддържа равенството.

Постепенно с течение на времето Медведев продължи да "затяга обръча" около началния удар на Тиафо, който видимо получил импулс в играта си, успяваше да затваря подаванията си безпроблемно и по всичко личеше, че ни предстои да наблюдаваме тайбрек. До подобен развой на събитията обаче не се стигна, след като световният номер 16, повлиян от напрежението да сервира в 11-ия гейм, се пропука, докато руснакът във важните моменти се представяше близо до най-високото си равнище и в заключителния миг на сета проби, за да направи броени минути по-късно първата крачка към място в мача за отличието.

 Още с настъпването на втората част петият поставен в схемата се възползва от настъпилата криза в представянето на местния любимец, който изпитваше трудности с това да пласира ударите си успешно в очертанията на корта и до голяма степен "доброволно", под знака на неспирните грешки от ракетата си, предаде подаването си в актива на бившия шампион от US Open. Оттам насетне някогашната първа ракета на планетата взе инициативата изцяло на своя страна и преодоля единствените си трудности на начален удар в хода на сблъсъка досега, отразявайки брейкбол в шестия гейм чрез серия от неспасяеми сервиси, с което наглед пречупи съпротивата на "Биг Фо" и достигна три мачбола още при сервис на противника. 

Окрилен от публиката, световният номер 16 не позволи на фаворита да подпечата триумфа си в срещата така лесно, като се довери на агресията в играта си, придружена от излизания в близост до мрежата, като оцеля и използва приповдигнатото си настроение, за да влоши съвсем ситуацията за московчанина и възстанови паритета в последния възможен момент - 5:5. Медведев на свой ред, видимо подразнен от подема в играта на полуфиналиста от US Open, вдигна оборотите и демонстрира вездесъщата си защита при размените от основната линия, след която реализира рибрейк на нула, но Тиафо за пореден път не беше казал последната си дума в срещата и се завърна от 40:0, спасявайки още четири мачбола, с което предизвика изиграването на тайбрек.

В него бившият номер едно имаше пълната доминация от началото до края, като беше сериозно подпомогнат от крайно необмислените решения на местния любимец, довели до точки в сметката на петия поставен, който в този случай нямаше трудности да подпечата успеха си в срещата и се класира за финалния мач на Мастърса в Индиън Уелс, определен като "Петия турнир от Големия шлем".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
19-ата поредна победа е факт: Медведев спря похода на Тиафо и ще дебютира на финала в ИУ! Мартин Петков
Теми:  
atp | даниил медведев | индиън уелс | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook