19 години по-късно: Надал се завърна в Бощад с безкомпромисен успех над сина на Бьорн Борг

от в 18:01 на 16.07.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал се завърна успешно на клей ATP 250 надпреварата в Бощад, която спечели преди цели 19 години и оттогава не беше играл в шведския град. Рафа пропусна целия сезон на трева, за да се подготви по най-добрия възможен начин за предстоящите Олимпийски игри в Париж на кортовете на Ролан Гарос, където Матадора ще участва, както на сингъл, така и на двойки заедно с Карлос Алкарас.

Изглежда тренировките са дали нужния резултат, тъй като днес някогашният номер едно показа доста по-темпови и качествен тенис в сравнение с първите си турнири от своето завръщане на корта. Испанецът беше много солиден в първия си мач след Откритото първенство на Франция и не остави никакви шансове на сина на легендарния Бьорн Борг, а именно 21-годишния Лео Борг - 6:3 6:4 за 1 час и 26 минути игрово време. По този начин манакорецът се класира за осминафиналите на надпреварата, а там го очаква битка с бившия представител на топ 10 - Камерън Нори.

Младокът започна много агресивно мача, като очевидно не изпитваше никакво притеснение от своя съперник. 21-годишният играч знаеше много добре, че няма какво да губи и спечели своето първо подаване, след което достигна до равенство в началния удар на Надал. Бившият шампион обаче не позволи да се стигне до някаква изненада и засили скоростта на своя форхенд, за да се измъкне от трудната ситуация.

Постепенно фаворитът започна да взема превес в разиграванията от дъното на корта, в които Борг започваше да рискува прекалено много и скоро беше изправен пред брейкбол, който Надал реализира с помощта на елегантно изпълнена къса топка. Качеството на срещата определено очароваше зрителите на централния корт и те можеха да бъдат доволни от представянето на своя сънародник, чийто изяви от сервис линията бяха много убедителни, само че същото важеше в пълна степен за 22-кратния "мейджър" носител, за когото не представляваше трудност да запази преднината си и да затвори откриващата част в своя полза.

Вторият сет започна с мощна офанзива на Матадора, която го отведе до две поредни точки за пробив, като той постепенно изкара съперника си извън корта в следващата точка и го остави без шансове с перфектно насочен дланов удар по диагонала. Ветеранът гледаше да не рискува прекомерно, защото неговият съперник правеше достатъчно грешки от основната линия и тази тактика се увенча с успех. Матадора съумя да запази преднината си до края на срещата и по този начин да даде сериозна заявка за обещаващо представяне, както в шведския град, така и на Олимпийските игри в Париж.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
19 години по-късно: Надал се завърна в Бощад с безкомпромисен успех над сина на Бьорн Борг Калоян Соколов
Теми:  
atp | бощад | лео борг | Обзори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook