19-годишен квалификант победи Виньолас и вдигна титлата в Кордоба

от в 08:24 на 01.03.2021
Валери Андреев

Хуан Манюел Черундоло е новият шампион на надпреварата в Кордоба! Аржентинецът триумфира в най-престижната до момента в кариерата си надпревара след успех с 6:0 2:6 6:2 над Алберт Рамос-Виньолас.

Представителят на домакините затвърди добрата си игра на клей, с която беше известен още от юношеските турнири, а за това са пример и трите му титли на тази настилка от веригата на ITF. 19-годишният местен любимец в хода на седмицата впечатли с уверена и спокойна игра, а днес на финала, въпреки огромното напрежение, той съумя да запази самообладание и да спечели трофея.

Първата част, въпреки категоричния резултат, далеч не бе лесна за младока, а 6-те гейма, които протекоха в рамките на 39 минути, бяха много трудни за спечелване. Във втората ранен брейк откри сметката на Виньолас, а испанецът реализира и втори такъв за 4:1, като за малко над половин час успя да възвърне паритета в сетовете, а сякаш силите на корта се бяха поизравнили.

В решаващия сет, Черундоло си осигури брейк аванс още на старта, ала опонентът му съумя да върне пробива, с което и изравни за 2:2. Оттук нататък Хуан Манюел съумя да запази стабилността в играта си и след добре изиграни 4 поредни гейма се поздрави с най-голямата си титла в кариерата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
19-годишен квалификант победи Виньолас и вдигна титлата в Кордоба Валери Андреев
Теми:  
atp | алберт рамос-винолас | кордоба

Коментари





Следвайте ни в Facebook