19-годишна тийнейджърка с първа титла на ниво WTA пред родна публика!

от в 21:48 на 11.04.2021
Тея Кръстева

Световната номер 180 при дамите - Мария Осорио Серано, триумфира с първа WTA титла на турнира в Богота след 5:7 6:3 6:4 срещу словенката Тамара Зиданшек. Въпреки че изоставаше със сет пасив, 19-годишната тийнейджърка показа стабилна психика и се пребори за крайния успех.

В откриващия сет представителката на домакините поведе с комфортното 3:1, но редица двойни грешки бяха причината за възвръщане на паритета в отделните геймове. При 4:4 постъпи нов пробив, но този път той бе реализиран от Зиданшек, която получи възможността да сервира за сета на собствен сервис. Тийнейджърката съумя да отрази открилата се опасност, но при 5:5 нейната ръка трепна и след нов допуснат брейк Тамара Зиданшек прибави първата част в своята сметка - 5:7.

Вторият сет започна колебливо и за двете тенисистки, които си размениха по няколко пробива, преди в крайна сметка Серано да поведе с 5:3 и в да затвори частта с 6:3.

И заключителният сет започна с по един разменен пробив от двете страни, преди 19-годишната Серано отново да вземе превес в отделните геймове - 3:2. До края на самата среща играта бе максимално оспорвана, като и двете спортистки изпадаха в трудни ситуации, но в крайна сметка колумбийката бе тази, която триумфира с първа титла на ниво WTA.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
19-годишна тийнейджърка с първа титла на ниво WTA пред родна публика! Тея Кръстева
Теми:  
тенис турнир в богота

Коментари





Следвайте ни в Facebook