19-годишният Руне изнесе нов блестящ мач в Мюнхен и е на крачка от дебютен ATP трофей!

от в 19:12 на 30.04.2022
Мирела Николова

Холгер Руне е сред най-обещаващите млади таланти и през тази седмица затвърди очакванията към себе си, демонстрирайки блестяща игра на турнира в Мюнхен, където през утрешния ден ще дебютира на АТР финал. Това стана факт, след като днес датчанинът показа характер и успя да се върне от 1:4 в откриващата част, за да сломи съпротивата на представителя на домакините Оскар Оте, затваряйки двубоя за крайното 6:4 6:4. Така той си осигури място в сблъсъка за трофея, където ще премери сили със световния №40 Ботик Ван Де Зандсхулп.

Двамата поставиха ударно начало на срещата, като темповите размени на удари изобилстваха. Германецът успешно налагаше своя агресивен стил на игра и същевременно имаше отговор на всеки ход на противника, поради което реализира първия пробив в мача, който впоследствие затвърди за 4:1. Това обаче далеч не повлия на увереността на Руне, който веднага покачи нивото си и непрекъснато търсеше инициативата. Той също така се възползва от сериозния спад в представянето на местния любимец и спечели следващите пет гейма, за да поведе в общия резултат.

Във втората част отново станахме свидетели на качествен тенис и сервиращите безпроблемно поддържаха паритета до 3:3. Тогава младокът започна все повече да изостря ударите си и това му донесе три поредни брейкбола, които обаче не бяха материализирани след няколко страхотни сервиса от страна на Оте. Въпреки това Руне не спря да поставя под натиск опонента си и още в следващия възможен момент осъществи търсения пробив, който му гарантира участие на финала в Мюнхен.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
19-годишният Руне изнесе нов блестящ мач в Мюнхен и е на крачка от дебютен ATP трофей! Мирела Николова
Теми:  
atp | мюнхен | Обзори | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook